16,3 GW solceller installerades i världen under 2010

Solarbuzz Quarterly förutspådde i sin decemberrapport att det under 2010 skulle installeras 16,3 GW solceller i världen. Fantastiskt! Det är ungefär halva värdet av den totala installerade effekten i det svenska elkraftnätet.

2009 installerades 7,5 GW solceller i världen enligt Solarbuzz. Det blev alltså en dryg fördubbling under 2010 jämfört med 2009, vilken makalös tillväxt!

Synd att det är så segt i Sverige. Vi har visserligen ett investeringsstöd, men vi saknar möjligheten till full nettodebitering. Kan man inte få en rimlig ersättning för sin överskottsel, till exempel genom nettodebitering, är det många som låter bli att installera solcellsanläggningar hemma på villan. Varför är det så trögt att få till stånd nettodebitering?

PS 2011-05-18.

På Solarbuzz kan man läsa att 18,2 GW installerades i världen 2010. Det blev alltså ändå bättre än prognosen i december 2010. Europa svarade för 81% av marknaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *