Energimarknadsinspektionens utredning om nettodebitering på remiss

Redan veckan efter det att Energimarknadsinspektionens utredning ”Nettodebitering – Förslag till nya regler för användare med egen elproduktion” var klar skickades den ut på remiss av Näringsdepartementet under första veckan av december.

Som jag skrev 26 november är förslaget ett litet, men otillräckligt, steg framåt för de små elproducenterna. Det är märkligt trögt att få till full nettodebitering.

Remissvaren ska vara Näringsdepartementet tillhanda senast den 8 februari. Uppenbarligen vill Näringsdepartementet göra något snabbt, men det känns som myrsteg framåt. När får vi se ett grodhopp framåt?

Får vi be att regeringen tänker lite progressivt och tillåter full nettodebitering, inklusive energiskatt och moms. Skatteverket har motsatt sig kvittning av energiskatt och moms, men är det verkligen Skatteverket som ska få styra Sveriges energipolitik?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *