Vattenfalls 10 kundlöften

-24°C och 204 V nätspänning kl. 22. Då kan Vattenfalls tio kundlöften från 1 april 2010 värma lite. Det var Vattenfall själva som tipsade om dem idag. Fick en kopia av ett dokument från Vattenfalls hemsida där det bland annat står:

4. Du ska ha rätt spänningsnivå i ledningarna, om den blir för låg ska du inte behöva betala abonnemangsavgift.

För dig betyder det: Vi arbetar för att alla ska få bra spänning i vårt elnät. Om du anmäler att spänningsnivån är dålig och vi konstaterar att det är så, ska vi åtgärda detta inom ett halvår. Om vi inte klarar av det betalar du inte någon abonnemangsavgift förrän det är löst.

Enligt besked jag fick per telefon igår från Vattenfall så är vårt ärende skickat till deras optimeringsgrupp, som ska se vad det går att göra åt vår låga spänningsnivå.

I svaga elnät skulle för övrigt lokal elgenerering kunna hjälpa till att stötta nätet. Men då skulle vi behöva något med lite mera drag än våra solceller, som toppade på 500 W idag. Det var dock inte sol så långa stunder och nästan hälften av modulerna hade 2-3 cm snö så dagsproduktionen stannade på beskedliga 0,8 kWh.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *